پیامبر اعظم (ص)می فرماید:نزدیک ترین شما به مقام و جایگاه من در روز رستاخیز آن هایی هستند که با همسرانشان بهتر رفتار می کنند.

ازدواج و زندگی مشترک زناشویی صرف نظر از قواعد الزامات قانونی، نیازمند رعایت اصول اخلاقی است و بدون در نظر گرفتن این اصول اخلاقی، زندگی مشترک امکان ادامه ندارد.

حسن معاشرت یکی از تکالیفی است که رعایت آن در قوانین مدنی ایران به عهده زوجین می باشددر ماده ۱۱۰۳ قانون مدنی از حسن معاشرت نام برده شده‌است و زوجین مکلف به رعایت آن در روابط زناشویی می باشند. حسن معاشرت از جلوه‌های اخلاق است که در کتاب قران و سنت و حدیث مورد توجه قرار گرفته‌است، این موضوع از فقه به قانون مدنی ایران نیز راه یافته‌است و یکی از «تکالیفِ» زوجین محسوب می‌شود؛ عده‌ای تخلف از حکم مندرج در این ماده را واجد ضمانت‌اجرا می‌دانند.درقانون مدنی و برخی قوانین دیگرحقوق خانواده  بایدها و نبایدهای متعددی در جهت استحکام خانواده و پایبندی زوجین به یکدیگر پیش‌بینی شده‌ و یکی از مهمترین این‌ها «حسن معاشرت»، به عنوانِ یک تکلیف اخلاقی و قانونی زوجین می‌باشد.

براساس ماده ۱۱۰ قانون مدنی «زن و شوهر مکلف به حسن معاشرت با یکدیگرند» و در تعریف حسن معاشرت، حسن معاشرت به معنای خوش رفتاری و برخورد شایسته و متعارف است، و بدرفتاری زوجین اقدامی خلاف قانون و ضد دین اسلامی و مغایر اخلاق حسنه است.

قوانین خانواده بخش مهمی از مقرراتی است که مورد توجه حقوقدانان قرار دارد و از سوی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد، اما در حقوق، همگان متفق‌القول هستند که آنچه حرف اول را در کانون خانواده می‌زند، اخلاق است و زمانی سخن از قانون پیش می‌آید که اخلاق در تنظیم روابط زوجین ناکام مانده باشد.

و سخن پایانی  می توان گفت:هر عالمی، ادبی دارد. ادب در باطنی‌ترین معنای خود، تجلی نسبت میان آدمی و هستی است. ادب ظهور معنایی است که ما از نحوه‌ی بودمان در عالم دریافت می‌کنیم.

عشق تجلی زنده خداوند بر روی زمین باشید واین تجلی چیزی نیست جز لبخند، مهربانی در صورت و چشمان و خوشامد گویی گرم و پر محبت شما.بیایید قدر یکدیگر را بدانیم و کینه‌ورزی نکنیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *